Menu Gastrotýdne

ZAKUSTE TRADIČNÍ RECEPTY
M. D. RETTIGOVÉ V MODERNÍM PROVEDENÍ

13. - 17. května 2019

Speciální polední menu restaurací

  

rettigovka

 
EL-LAMÍNO

11 - 14 hod.

Pondělí 13. 5.

Batátová polévka s burákovým máslem

29 Kč

Koprová omáčka s bylinkovými
šťouchanými brambory,
vejcem a dušenou brokolicí

85 Kč

Úterý 14. 5.

Hráškový krém

29 Kč

Smažená zelenina v těstíčku,
mrkvové pyré a veganská tatarka

85 Kč

Středa 15. 5.

Rajčatový krém

29 Kč

Zeleninové špízy s uzeným tofu,
hráškovou kaší a okurkovým salátem

85 Kč

Čtvrtek 16. 5.

Hrstková polévka

29 Kč

Knedlo-sojo-zelo (houskový knedlík,
marinované sojové plátky
s cibulkou a sladkokyselé zelí)

85 Kč

   

REZERVOVAT

 

rettigovka

 
RESTAURACE BLUDIČKA

11 - 14 hod.

Pondělí 13. 5.

Polívka s jaterními knedlíčky

--

Zemčatové závitky s uzeninou,
kedlubnové zelí

--

Úterý 14. 5.

Polívka tak zvaná bavlněná

--

Kapusta s karbanátkama, zemčata

--

Středa 15. 5.

Polívka se svítečky ze zemčat

--

Tak zvaná svíčková pečeně,
knedlík se slaninou

--

Čtvrtek 16. 5.

Polívka míchaná ze zelených věcí

--

Vepřový podbříšek naditý,
zemčatová kaše

--

Pátek 17. 5.

Polívka hrachová

--

Kuřata s kyselou smetanou, rejže

--

   

REZERVOVAT

 

rettigovka

 
RESTAURACE SLUNCE

11 - 15 hod.

Pondělí 13. 5.

Hráškový krém s anglickou slaninou a česnekovými krutony

35 Kč

Filet z kapra na grilu s pórkovou omáčkou, brambory s máslem a pažitkou

125 Kč

Úterý 14. 5.

Hovězí vývar s žemlovým svítkem

35 Kč

Anglický rostbíf, opečené brambory
s česnekem, hořčicový dip

119 Kč

Středa 15. 5.

Jemná rybí polévka s kořenovou zeleninou
a masem, opečené krutony

35 Kč

Telecí medailonky s chřestem a anglickou slaninou, šťouchané brambory

129 Kč

Čtvrtek 16. 5.

Houbová polévka s hříbky

35 Kč

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

70 Kč

Pátek 17. 5.

Polévka z jarních bylinek s vaječnou jíškou

35 Kč

Kančí ragú s kořenovou zeleninou,
lázeňské knedlíky

119 Kč

Sobota 18. 5.

Kachní vývar s širokými nudlemi a masem

35 Kč

Pomalu pečená kachní roláda,
variace knedlíků a zelí

149 Kč

   

REZERVOVAT

 

rettigovka

 
NA SKLÍPKU

11 - 14 hod.

Pondělí 13. 5.

Hrachová s krutóny

29 Kč

Zadělávaná krůta se zeleninou

115 Kč

Úterý 14. 5.

Kapustová

29 Kč

Telecí na houbách s nudlemi

115 Kč

Středa 15. 5.

Kuřecí s vaječným svítkem

29 Kč

Hovězí na zázvoru
s květákovou kaší

115 Kč

Čtvrtek 16. 5.

Bramboračka

29 Kč

Vepřová kýta v okurkové
smetanové omáčce
s houskovým knedlíkem

115 Kč

Pátek 17. 5.

Kulajda

29 Kč

Sekanina, šťouchaný brambor
s pórkem, rajčatový salát

115 Kč

   

REZERVOVAT

 

rettigovka

 
RETTIGOVKA

11 - 15 hod.

Pondělí 13. 5.

Kulajda dle M.D.Rettigové

--

Úterý 14. 5.

Fajrovačka z fazolí a červené řepy dle M.D.Rettigové

--

Středa 15. 5.

Zelná smetanová dle M.D.Rettigové

--

Čtvrtek 16. 5.

Uzená kroupová dle M.D.Rettigové

--

Pátek 17. 5.

Couračka dle M.D.Rettigové

--

   

REZERVOVAT

 

   

Speciální celodenní menu restaurací

  

kolja

 
ŠNYT NA SÍDLIŠTI

13. - 17. 5.
11 - 22 hod.

HLAVNÍ CHOD

Grilovaný filet ze pstruha 
z litomyšlských sádek 
na limetkovo-mátové omáčce, 
podávaný s opečeným 
bramborem a šalotkou

169 Kč

DEZERT

Čokoládové brownies 
s točenou opočenskou 
vanilkovou zmerzlinou, 
zdobené šlehačkou a mátou

65 Kč
 

REZERVOVAT

 

hvezda

 
HOTEL ZLATÁ HVĚZDA

15. - 17. 5.
11 - 21 hod.

POLÉVKA

Jarní zeleninová polévka
s bylinkami a bramborovou trávou

45 Kč

HLAVNÍ CHOD

Jehněčí kýta plněná kopřivami,
dušená na víně a kořenové zelenině,
žemlový knedlík

230 Kč

DEZERT

Rebarborový koláč s drobenkou,
domácí jahodová marmeláda
s růžovým pepřem

65 Kč

 

REZERVOVAT

 

havran

 
RESTAURACE KARLOV

13. - 17. 5.
11 - 21 hod.

POLÉVKA

Krém z pečených lišek
s máslovými krutony

55 Kč

HLAVNÍ CHOD

Pečené kachní stehno
na medu a zázvoru,
červené zelí s brusinkami
a perníkový knedlík

195 Kč

DEZERT

Jogurtové knedlíčky
s jahodovým chutney,
šlehačkou a mátou

90 Kč

 

REZERVOVAT

 

havran

 
RESTAURACE U KOLJI

13. - 17. 5.
15 - 19 hod.

PŘEDKRM

Sušená šunka, okurky,
žlutý meloun, kozí sýr, krutony

125 Kč

HLAVNÍ CHOD

Kachna v briošce,
coleslaw z červeného zelí se sezamem,
fritovaný brambor

219 Kč

DEZERT

Čokoládový fondán,
maliny, créme Fraiche, máta

85 Kč

 

REZERVOVAT

 

bohem

 
BOHÉM, HOTEL APLAUS

 13. - 19. 5.
11 - 22 hod.

PŘEDKRMY

Zelený chřest se zastřeným vejcem
a holandskou omáčkou

165 Kč

Půl tuctu šneků
s petrželovým máslem a kapary,
naše pečivo

165 Kč

SALÁT

Salát z marinovaného chřestu
a čekanky se sýrem s modrou plísní,
dresink z hrubozrnné hořčice a medu

225 Kč

POLÉVKA

Silný hřestový krém

85 Kč

HLAVNÍ CHODY

Rolované kuře s jemnou masovou
nádivkou, ragú z chřestu,
bramborová placka
s ovesnými vločkami,
omáčka z uzeného špeku

285 Kč

Na pánvi pečené filety z candáta,
chřestové rizoto, máslová pěna

395 Kč

Telecí pečeně na grilu,
glazovaný chřest s karotkou,
pažitkové brambory, telecí džus

425 Kč

DEZERT

Rebarborový koláč s bílým chřestem
a skořicovou drobenkou,
sorbet z černého rybízu

95 Kč

 

REZERVOVAT

 

veselka

 
VESELKA

13. - 17. 5.
11 - 21 hod.

HLAVNÍ CHOD

Vepřová panenka
se švestkovou omáčkou
a bramborovými špalíčky

169 Kč

 

REZERVOVAT