GASTROTÝDEN 13. – 19. 5.

MENU PODLE RETTIGOVÉ

Restaurace z Litomyšle a okolí vaří jídla inspirovaná recepty M. D. Rettigové a tématem slavností.

  • POLEDNÍ MENU (Po –Pá)
    Hotely: Aplaus, Zlatá hvězda; restaurace: Bludička, Havran, Malý svět, Šnyt, Rettigovka, U Kolji, Veselka
  • VEČEŘE
    St: U Kolji, Na Sklípku; Pá: Aplaus, El lamíno
  • FESTIVALOVÉ MENU (So)
    Hotel Zlatá hvězda; restaurace: Havran, Malý svět, Na Sklípku, Šnyt, U Kolji

GASTROFESTIVAL sobota 18. 5.

10.00 – 18.00 • Smetanovo náměstí
Halušky a pirohy • sushi • řecká i italská kuchyně • žabí stehýnka • šneci po burgundsku • maďarské uzeniny • holandské i ovčí sýry • České ghíčko • šafránové čaje • domácí těstoviny Fajna Pasta • zvěřinové speciality • husí játra • speciality z grillu • domácí limonády a zmrzlina • Mixit • Šariš • Guinness • drinky • pečité a sedliny ve stáncích restaurací...

 

10.00 – 15.00 • Touloucovo náměstí
SOUTĚŽ VE VAŘENÍ KOTLÍKOVÉHO GULÁŠE, PŮJČOVNA TALÍŘŮ

 

10.00 • hlavní pódium, městský hřbitov
HOLD M. D. RETTIGOVÉ S HRNCOVÝM PRŮVODEM

  • Průvod k hrobu M. D. Rettigové odstartují u hlavního pódia bubeníci LosHrncos. Hrnce a vařečky s sebou!

 

10.00 – 14.00 • stánek Svíčková OPEN, Smetanovo náměstí
SVÍČKOVÁ OPEN

  • Degustace od 13.00 na základě zakoupeného kuponu (v prodeji od 12.00 ve stánku)

 

12.00 – 18.00 • Smetanovo náměstí
ŠKOLIČKA VAŘENÍ

  • Kuchařský program pro děti ve stanu uprostřed náměstí

 

 

SOUSEDSKÁ NEDĚLE 19. 5.

 

11.00 – 15.00 • Smetanovo náměstí
SOUSEDSKÁ HUSIČKA

  • Pečené husí stehno s variací zelí a knedlíků servírované pod širým nebem. Hraje poberounská hudební skupina TŘEHUSK, zpívá Sbor paní a dívek.
  • Poukaz je třeba zakoupit od 1. do 16. května v litomyšlském infocentru nebo na tomto webu

 

SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ BÁBOVKU