Home

Rettigová znovu ve škole

hlasovaci listek2017S jídly moderní české kuchyně, připravenými podle motta a tématu gastroslavností, se budou setkávat také žáci a studenti v litomyšlských školních jídelnách Scolarest. Od pondělí 15. do pátku 20. května bude vždy jeden chod označený logem slavností a strávníci za jeho konzumaci obdrží razítko na soutěžní kartu.

Odměna:

Vítěz soutěže se s celou rodinou vypraví za letadly na Letiště Václava Havla v Praze.

Uvidíte provoz a shon na odbavovacích plochách, seznámíte se s dráhovým systémem a dostanete se do těsné blízkosti fascinujících strojů - letadel. Z několika desítek metrů uvidíte starty a přistání letadel leteckých společností, které si zvolily Prahu jako cílovou destinaci. Také poznáte pracovní zázemí mnoha zajímavých profesí a místa, kam se cestující běžně nedostanou.

A všichni, kdo se osobně zúčastní vyhlášení vítězů 20. května na Smetanově náměstí, se podělí o obrovský dort, který připraví společnost Scolarest!

Pravidla:

Od pondělí 15. do pátku 19. května bude vždy jedno z jídel nabízených ve školní jídelně označeno logem slavností. Pokud si ho vyberete, dostanete razítko na tuto soutěžní kartu.

Kartu s razítky je třeba odevzdat v sobotu 20. května od 11 do 12.30 hodin v infostánku na Smetanově náměstí. Vítězem soutěže se stane hráč s nejvyšším počtem razítek (max. 5 razítek, v případě rovnosti počtu rozhodne losování). Vyhlášení vítěze proběhne 20. května ve 13:00 v rámci programu Gastronomických slavností Magdaleny Dobromily Rettigové na Smetanově náměstí.

  scolarest

 

Jídelny si pro děti připravily následující soutěžní pokrmy:

Školní jídelna Scolarest při I. ZŠ

Pondělí 15. května

  • Svíčková hovězí pečeně, moučné knedlíky

Úterý 16. května

  • Špekové knedlíky se slaninou, kysané zelí

Středa 17. května

  • Kynuté knedlíky se švestkami a tvarohem, přelité máslem, mléko

Čtvrtek 18. května

  • Vepřová pečínka po staročesku, špenát, zemčátkové knedlíky

Pátek 19. května

  • Hovězí polévka s játernými knedlíčky

 

Školní jídelna Scolarest při II. a III. ZŠ

Pondělí 15. května

  • Rybí polévka
  • Zapečené šunkové flíčky, kyselá okurka

Úterý 16. května

  • Hovězí vývar s mrkvovým svítkem
  • Kynuté knedlíky se švestkami, máslo a cukr

Středa 17. května

  • Brokolicová polévka
  • Vepřová pečená kýta, dušený špenát, bramborové nebo houskové knedlíky

Čtvrtek 18. května

  • Uzený vývar s kroupami
  • Špekové knedlíky, kysané zelí, restovaná cibulka

Pátek 19. května

  • Slepičí vývar s játrovou zavářkou
  • Rýže pečená se sekaninou

 

jidelny2017