Chuť a estetika, tradice a experiment v gastronomii
podle Magdaleny Dobromily Rettigové
                                                                                                     Litomyšl 19. - 20. května 2018

Sekt Tanzenberg 2007, Král sektů 2010

Sedmidenní jarní zelí pikantně kysané s pepřem a domácími škvarky

Pěna z uzeného litomyšlského pstruha vařeného ve smetaně, červená řepa s fenyklovým olejem

Merlot rose 2010, kabinet, vinařství Vladimír Tetur

Chřestový krém s houbovou pěnou a chlebovou topinkou

Noční krk, krkovice vařená přes noc v rozmarýnovém sádle, mačkané brambory s žampiony a kroupami, list mladého špenátu a jarní česnek

Zlatý Master - pivní specialita Plzeňského Prazdroje

Cabernet Sauvignon 2007, pozdní sběr, vinařství Tanzberg

Křehký medový koláček s vanilkovým krémem a malinovou zmrzlinou

Irsai Oliver 2010, pozdní sběr, vinice U Chlupa, Znovín Znojmo

 

Harmonii jídla s vínem skloubí sommeliér Oldřich Bujnoch
Cena: 800 Kč na osobu

 

AKCpng