Chuť a estetika, tradice a experiment v gastronomii
podle Magdaleny Dobromily Rettigové
                                                                                                     Litomyšl 19. - 20. května 2018

Vyhlašujeme soutěž Svíčková OPEN na Gastronomických slavnostech M. D. Rettigové v roce 2018!

 

„SVÍČKOVÁ OPEN“

Jste si jisti, že Vaše svíčková je nejlepší na světě? Věříte, že takovou, jakou vaří Vaše maminka, neumí v žádné restauraci? Zkuste si to! Přineste uvařenou svíčkovou omáčku bez masa a knedlíků v sobotu 19. května 2018 na litomyšlské náměstí a porota stejně jako návštěvníci ji ohodnotí. Pokud vaříte opravdu nejlepší svíčkovou, pak získáte zajímavou cenu a diplom, který Váš názor definitivně potvrdí.

 

Podrobná pravidla:


Soutěž o nejlepší svíčkovou omáčku „SVÍČKOVÁ OPEN“
dle propozic AKC ČR - Východní Čechy - Chuť Česka

 

Soutěžní pokrm:

Svíčková omáčka bez masa a přílohy - v množství 3 litry


Účastníci:

Soutěže se mohou zúčastnit profesionální i amatérští kuchaři. Předkladatel produktu odpovídá za jeho hygienickou nezávadnost.


Přihlášení:

Do soutěže je třeba se přihlásit předem, od 15. dubna nejpozději do 15. května 2018. Do soutěže bude přijato maximálně 14 soutěžních vzorků, dle data doručení přihlášek.


Prezence vzorku:

Omáčku předá účastník dne 19. 5. 2018 mezi 10 a 11 hodinou v infostánku pořadatele na Smetanově náměstí. Přebírající pracovník má právo vyřadit vzorek nesplňující hygienické požadavky, případně vzorek bez receptury. Vzorku bude přiděleno číslo, pod kterým bude prezentován v soutěži. Identita účastníka bude pro veřejnost skryta.

 

Hodnocení:

Soutěžní omáčky vyhodnotí odborná komise, sestavená z členů Asociace kuchařů a cukrářů ČR, a návštěvníci. Soutěž bude probíhat v odpoledních hodinách na Smetanově náměstí. Porota bude hodnotit ve 12 hodin, návštěvníci od 12:30 hodin. Vyhlášení proběhne v cca 14:30 hodin.

 

Průběh soutěže:

Návštěvníci – hodnotitelé po výzvě moderátora z pódia obdrží 5cl plastový pohárek, do nějž budou pořadatelem předkládány vzorky soutěžních omáček ve vylosovaném pořadí. Na závěr ochutnávky návštěvník určí vzorek, který jej nejvíce uspokojil a pořadateli sdělí jeho číslo. Obdobně bude omáčky hodnotit i odborná porota.

 

Cena pro vítěze:

  • Bude upřesněna.


Podmínky účasti:

  • dodání vyplněné přihlášky od 15. dubna do 15. května 2018 na adresu Iva Voříšková, Smetanova Litomyšl o.p.s., Jiráskova 133, 570 01 Litomyšl, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
  • dodání receptu zároveň se soutěžním vzorkem pořadateli 19. 5. 2018

 

Přihláška musí obsahovat:

  • Jméno kuchaře soutěžního produktu
  • pokud soutěží za provozovnu, pak název provozovny
  • adresu (případně adresu provozovny)
  • telefon kuchaře
  • e-mail kuchaře

 

Receptura musí obsahovat:

  • seznam použitých surovin
  • seznam alergenů
  • pracovní postup

 

Kontakt pro přihlášky:

Iva Voříšková
Smetanova Litomyšl o.p.s., Jiráskova 133, 570 01 Litomyšl
telefon 461 612 575, mobil 725 981 646
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.


 

AKCpng