Chuť a estetika, tradice a experiment v gastronomii
podle Magdaleny Dobromily Rettigové
                                                                                                     Litomyšl 19. - 20. května 2018

Bábovka s vaječným koňakem a ořechy

Autor: Jaroslav Němec, soutěžní číslo 42

IMG_1682 

Suroviny

  • 20 dkg másla
  • 25 dkg cukru
  • 25 dkg polohrubé mouky
  • 0,5 prášku do pečiva
  • 3 – 4 vajíčka
  • 2 -3 lžíce mléka
  • 20 dkg pomletých ořechů
  • badyán
  • 0,3 l vaječného koňaku
  • 1 tabulka čokolády na vaření

Postup

Utřeme máslo s cukrem, postupně přidáváme celá vajíčka. pořádně vyšleháme. poté opatrně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, ořechy a nakonec jemně přimícháme nastrouhanou čokoládu a koňak. Pečeme na 180°C 45 minut.

 

AKCpng