Chuť a estetika, tradice a experiment v gastronomii
podle Magdaleny Dobromily Rettigové
                                                                                                     Litomyšl 19. - 20. května 2018

Maková bábovka

Autorka: Lenka Jandíková, soutěžní číslo 38

DSC_2586

Suroviny

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 2 hrnky práškového cukru
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 hrnek celého máku
  • Rozinky

Postup

Mouku smícháme s práškovým a vanilkovým cukrem, práškem do pečiva, mákem a rozinkami, přidáváme vejce, olej, mléko a vše důkladně promícháme. Těsto nalijeme do formy vymazané tukem a vysypané moukou. Pečeme na 180°C přibližně 1 hodinu.

 

AKCpng