Chuť a estetika, tradice a experiment v gastronomii
podle Magdaleny Dobromily Rettigové
                                                                                                     Litomyšl 19. - 20. května 2018

Čokoládová bábovka s lesním ovocem

Autorka: Kristýna Soblová, soutěžní číslo 18

DSC_2565

Suroviny

  • 115g hladká mouka
  • 60g hrubá mouka
  • 280g cukr krystal
  • 8 ks vejce
  • 125g stolní olej
  • 80g kakao
  • 100g belgická bílá čokoláda
  • 100g lesní ovoce

Poleva

  • 75g smetana
  • 5g máslo
  • 25g belgická mléčná čokoláda

Postup

Bílky šleháme za postupného přisypávání cukru krupice v pevný sníh. Žloutky s olejem šleháme do pěny. Do pevných bílků zamícháváme střídavě žloutkovou hmotu a prosáté mouky s kakaem. Hmotu vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Vkládáme do předehřáté trouby. Pečeme na 160°C, cca 50-60 minut.

Příprava polevy

Smetanu s máslem přivedeme k varu. Poté vmícháme čokoládu. Ještě teplou bábovku vyklopíme, necháme zchladnout a poléváme připravenou polevou.

 

AKCpng