Chuť a estetika, tradice a experiment v gastronomii
podle Magdaleny Dobromily Rettigové
                                                                                                     Litomyšl 19. - 20. května 2018

Citrónová bábovka

Autorka: Pavla Ryšavá, soutěžní číslo 45

soutn_bbovky_2014_20140603_1672615625

Suroviny

  • 250 g másla (pokoj. teplota) 
  • 300 g krupic. cukru 
  • 4 vejce 
  • 350 g mouky (polovina polohrubé, polovina hladké) 
  • 1 prášek do pečiva 
  • 3 bio citrony 
  • 200 ml mléka

Postup

Bábovkovou formu vymažte sádlem a vysypete strouhankou. Předehřát troubu na 180°C. Vyšlehat tuhý sníh ze 4 bílků + 4 lžíce teplé vody. Máslo s 200 g cukru utřít do pěny, postupně přidat žloutky, nastrouhanou citrónovou kůru z dvou citronů, mouku s kypř. práškem, šťávu z jednoho citrónu, mléko, ušlehaný sníh. Těsto nalít do bábovkové formy a péci 40 minut. Bábovku propíchat špejlí a polít směsí z: šťáva z dvou citronů, 100 g cukru, kůra z 1 citrónu.

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

 

AKCpng