Chuť a estetika, tradice a experiment v gastronomii
podle Magdaleny Dobromily Rettigové
                                                                                                     Litomyšl 19. - 20. května 2018

Tvarohovo-jahodová bábovka

Autorka: Barbora Holubcová, soutěžní číslo 1

18_kvtna_-_gastrofestival_na_smetanov_nmst_20130523_1931461042

Suroviny

  • 500g měkkého tvarohu
  • 200g dětské krupičky
  • 250g krupicového cukru
  • 160g másla
  • 4 vejce
  • 120g kompotovaných jahod
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • kůra a šťáva z půlky citronu
  • + máslo a hrubá mouka na vymazání formy

Postup

Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky, citrónovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do pěny. V další misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně. Do krupičky nasypte prášek do pečiva, promíchejte a spojte s tvarohovou hmotou. Do této hmoty přidejte na kousky nakrájené jahody a na závěr zlehka přimíchejte ušlehané bílky.

Těsto vlijte do vymazané formy a pečte asi 50 minut.

Ke stažení

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

 

AKCpng