Chuť a estetika, tradice a experiment v gastronomii
podle Magdaleny Dobromily Rettigové
                                                                                                     Litomyšl 19. - 20. května 2018

6 vajec, 1 sterilovaný zeleninový salát (např. Moravanka), 1 cibule, 200g měkkého salámu, 250g majolky, 1 kostka KNORR nebo masox

 

- Uvařená vejce, cibuli a salám nakrájíme na kostičky.
- Přidáme scezenou zeleninu, majolku a vše promícháme.
- Nálev ze salátu doplníme do 300ml vodou.
- Tekutinu rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné dáme vařit kostku masoxu a ve druhé namočíme obsah sáčku želatiny, kterou za stálého míchání přivedeme k varu, odstavíme a necháme chladnout.
- Potom vše smícháme dohromady. Nalijeme do chlebíčkové formy a necháme ztuhnout v ledničce několik hodin.

Ke stažení

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

 

AKCpng