Chuť a estetika, tradice a experiment v gastronomii
podle Magdaleny Dobromily Rettigové
                                                                                                     Litomyšl 19. - 20. května 2018

Množství na 60 knedlíků

Ingredience:

  • 1 kg hrubé mouky
  • 4 celá vejce
  • 4 kostky měkkého tvarohu
  • tři špetky soli
  • špetka cukru
  • 30 čerstvých zralých meruněk nebo švestek

Na dozdobení:

  • Asi 2 další kostky měkkého tvarohu
  • Moučkový cukr podle chuti
  • Rozehřáté máslo na přelití

Postup:

Meruňky či švestky rozdělíme na poloviny a odstraníme pecky. Z tvarohu, vajec, mouky, soli a cukru vypracujeme měkké těsto. Vyválíme do čtyř delších šišek a každou rozkrájíme na 15 asi centimetrových plátků. Z plátků vypracujeme placičky, doprostřed položíme mokrou stranou polovinu meruňky či švestky, zabalíme do těsta a vyválíme do knedlíčku. Knedlíčky odkládáme na pomoučený povrch. Uválené knedlíčky vhodíme do vroucí vody a vaříme asi 8 minut, dokud knedlíčky lehce nenabudou.

Servírujeme ozdobené měkkým tvarohem, moučkovým cukrem a polité rozehřátým máslem.

Ke stažení

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

 

AKCpng