Chuť a estetika, tradice a experiment v gastronomii
podle Magdaleny Dobromily Rettigové
                                                                                                     Litomyšl 19. - 20. května 2018

Na čtyři šišky:

  • 1kg moučných brambor (přinejhorším k raným přidat do těsta cca 15g mouky)
  • 300g dětské krupičky
  • 100g polohrubé mouky
  • 100g solamylu
  • tři špetky soli
  • 2 vejce
  • na špičku nože prášku do pečiva

Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme. Necháme vychladnout. Oloupeme slupky a nastrouháme na středně jemném struhadle. Suché ingredience pečlivě promícháme, vysypeme na nastrouhané brambory, přidáme dvě vejce a rukama promísíme. Po pár minutách získáme kompaktní bramborové těsto, které rozdělíme na čtyři díly. Z každého vyválíme knedlík. Vaříme v neosolené vroucí vodě 20 minut.

Ke stažení

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

 

AKCpng